egenannonse
16/9/2019

1000 unge bønder kan bli «Årets unge bonde»

Så mange som 987 bønder er nominert til prisen Årets unge bonde. Det er mer enn dobbelt så mange som i forrige rekordår.

Da nominasjonsprosessen ble avsluttet 25. august, var 987 unge bønder påmeldt til kon-kurransen Årets unge bonde. Det er 534 flere enn i forrige rekordår 2017.

Dette er tiende år på rad at kåringen gjennomføres. Initiativtakerne er Norges Bygdeungdomslag, McDonald’s og Felleskjøpet.

Allerede en uke før konkurransefristen gikk ut, var det ny rekord i antallet nominasjoner.

– Det er svært gledelig å se at nominasjonene til Årets unge bonde strømmer på. Vi har så mange flinke, unge bønder i Norge som fortjener å bli løftet fram til inspirasjon for andre, sa Inger Johanne Brandsrud, leder i Norges Bygde-ungdomslag den gangen.

Årets jury ledes av landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF). Med seg i juryen har hun Olav Høyheim Einan, vinner av Årets unge bonde 2018, Tiril Sjåstad Christiansen, freestylekjører og «Farmen kjendis»-programleder, Anne Jødahl Skuterud, styreleder i Felleskjøpet Agri, Hilde Øverby, leder for kvalitet og bærekraft i McDonald’s Norge og Inger Johanne Brandsrud, leder i Norges Bygdeungdomslag.