egenannonse
13/3/2019

Japanere vil vaksinere villsvin mot svinepest

For første gang vil japanske myndigheter vaksinere ville dyr. Dette skjer etter det første utbruddet av svinepest på 27 år.

Illustrasjon: Colourbox

Vaksineringen starter i midten av mars, ifølge den japanske landbruksministeren. Utbruddet av svinepest har gitt store problemer for bønder i Japan, og ifølge NHK er mer enn 30 gårder blitt lagt ned siden september i fjor. 180 villsvin har hatt positive tester på svinepest.

Villsvinene vil ikke bli fanget for å bli vaksinert. Myndighetene har bestilt flytende vaksine fra Tyskland, og denne vil bli blandet i maismel, før den begraves i bakken. Håpet er at villsvinene skal få i seg vaksinen når de spiser maismelet. I løpet av ett år skal det bli lagt ut 120 000 doser med vaksine.