Cxense Display
Du er her: Forsiden / KLF-innspillet / Kompetanseskolen ble en suksess

Den 13. kompetanseskolen ble en suksess

– Mange dyktige fagpersoner stilte opp med svært interessante foredrag på KLFs kompetanseskole for slaktekyllingprodusenter, sier Cecilia Larsson, fagansvarlig fjørfe og egg. (KLF-innspillet i bladet Kjøtt- og eggprodusenten nr 1. 2017)

Kompetanseskole for slaktekyllingprodusenter har blitt gjennomført 12 ganger i regi av KLF med hele 239 deltakere. Selv har jeg ansvar for at nummer 13, og min aller første kompetanseskole kommer i havn. Og etter å ha gjennomført første samling, må jeg si at dette gikk meget bra.

Jeg er såpass heldig at jeg har fått en god blanding av deltakere, det vil si både Ross 308 og Sasso produsenter. Noen deltakere skulle for første gang motta kyllinger allerede fem dager etter at første samling ble avsluttet, mens andre har vært i gamet i mange år.

Det var forresten ikke bare produsenter som hadde meldt seg på kompetanseskolen, men også fôrkonsulenter og veterinærer. På grunn av denne fine blandingen, har vi hatt mange gode diskusjoner og fruktbar tenking med basis i ulike ståsteder i denne spennende bransjen. Jeg har også vært så heldig at mange flotte fagpersoner har stilt opp med meget interessante foredrag.

Jeg må derfor få benytte anledningen å takke dere alle sammen, både foredragsholdere og deltakere, for at dere har bidratt til at jeg opplever kompetanseskole nummer 13 som en suksess og ikke på noe måte er nedtur. En annen ting jeg må nevne om mine deltakere er at det er en sann glede å se folk sette seg på første rad, selv om det er ledige stoler bak i rommet!

På første samling var det mye fokus på dyrevelferd, et tema som danner selve grunnlaget for kompetanseskolen. Selv med store innsett er det viktig å sikre god dyrevelferd for hvert eneste individ i flokken. Dette kan være en utfordring, men i bunn og grunn vil god dyrevelferd resultere i en god produksjon! Deltakerne fikk en god innføring i generell dyrevelferd hos produksjonsdyr med spesielt trykk på fjørfe.

Spesialveterinær Kathe Elise Kittelsen holdt et spennende foredrag om utfordringer for dyrevelferden hos slaktekylling de siste legetimene med hensyn til plukking, transport og slakting. Det er da godt å vite at vi har strenge krav til dyrevelferd, samt meget engasjerte, dyktige og kompetente produsenter som sørger for at dyrene får en verdig avslutning på livet.

Andre samling er i skrivende stund rett rundt hjørnet, og jeg gleder meg til å fullføre dette kurset. Da vil deltakerne få mer innføring i dyrevelferd i forbindelse med miljøberikelser og ventilasjon. Andre temaer som skal gjennomgås er regelverk, suksessfaktorer for slaktekyllingprodusenten, hvordan forberede et innsett, samt etologi og lysoppfattelse hos slaktekyllingen.

Suksessen skal nok bli gjentatt til neste år, så da kan dere som ikke har deltatt ennå få muligheten til å delta, samt kanskje noen av dere som gikk kurset for noen år siden kunne tenke seg å ta delta igjen? Det skader aldri å forfriske kunnskapene og møte nye mennesker man kan utveksle erfaringer med.

Nøkkelord: kompetanseskole, fjørfe, egg
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt
Cxense Display
Cxense Display
Cxense Display
Cxense Display
Cxense Display