Cxense Display
Du er her: Forsiden / Aktuelt / ‘Strykejerns-biff’ imponerte berlinere

Imponerte berlinere med norsk ‘strykejerns-biff’

De kom til Berlin fra Møre med økologisk storfekjøtt i bagasjen og suksessen uteble ikke. Berlinere sto nærmest i kø for å smake på kjøttet.

Anne Katrine Jensen og Kenneth Høyning var svært tilfreds med måten kokk Nils Henning Nesje presenterte kjøttet de hadde tatt med til Berlin.

Ekteparet Anne Katrine Jensen og Kenneth Høyning fra Gjemnes kommune i Møre og Romsdal har både melk og kjøtt på «menyen » og alt er økologisk basert. Ja, med 170 storfe og 65 melkekyr er virksomheten deres en av de aller største her i landet på økologisk drift. Gården har et totalareal på 2500 mål (med utmark) og 400 mål innmarksbeite.

På Grüne Woche i Berlin var det et helt spesielt kjøttprodukt de markedsførte ekstra målrettet. «Strykejerns-biff» eller Flat iron steak som det heter på fagspråket. Dette er, for de som ikke er kjent med muskel-anatomien til storfe, en muskel på dyrets forpart som er lite i bruk. Den er således svært mør. Ja, faktisk i klasse med indrefileten.

OVERVELDENDE RESPONS
– Dette kjøttet er vi stolte over å kunne presentere her i Berlin. Og responsen har vært overveldende. Kjøtt fra dyrets forpart er som de fleste vet mer smakfullt enn kjøtt fra bakparten og så er det et viktig poeng for oss at man utnytter denne delen av slaktekroppen til mer enn kjøttdeig. Man oppnår på den måten en langt bedre pris ute i markedet. Her på Berlin-messen har vi også presentert økologisk mørbrad og med så dyktige kokker som den norske paviljongen stiller til rådighet, MÅ sluttresultatet bli bra, sier Anne Katrine Jensen.

Les hele saken i bladet Kjøtt- og eggprodusenten nr. 1, 2017.

Les flere saker fra siste utgave av bladet Kjøtt- og eggprodusenten.

Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt
Cxense Display
Cxense Display
Cxense Display
Cxense Display
Cxense Display