Cxense Display
Du er her: Forsiden / Aktuelt / Egne livdyrbiler hindrer smitte

Egne livdyrbiler hindrer smitte

Furuseth AS har egne biler som kun brukes til transport av livdyr. – Dette er et viktig tiltak for å hindre spredning av smitte, sier daglig leder Harald Furuseth.

– Furuseth har to spesialbiler for gris som kun kjører livdyr, sier Kjetil Wilhelmsen.

– Jeg kjenner ikke til noen andre slakterier som har denne ordningen, sier sjåfør Kjetil Wilhelmsen, og jeg tror bøndene setter pris på at vi tar smittefaren så alvorlig som vi gjør hos Furuseth.

PRESIS
Reglementet tilsier at bilen skal vaskes etter hvert gardsbesøk, og at alle besøk skal skje slik at man går nedover i avlspyramiden, fra foredlingsbesetninger til formeringsbesetninger. I noen måneder har han vært sjåfør på livdyrbil etter å ha kjørt ferdigvare gjennom en del år. Dette er en spennende jobb. Alt skal være i orden hele tida, han skal komme presis til alle garder og ingen smitte skal spres fra ett sted til et annet.

Arbeidsdagen starter ofte ved fire–fem-tiden om morgenen. Wilhelmsen kjører over store deler av Østlandet, fra Gudbrandsdalen i nord til Halden i sør, og det medfører lange arbeidsdager. Han ønsker å komme presis til bøndene så de slipper å vente. – Det hender jeg tar en liten pause i en busslomme så jeg kan komme helt presis til gården, sier han.

BINDELEDD
Han blir godt kjent med bøndene, og føler seg som et bindeledd mellom bøndene og slakteriet.
– Hos Furuseth er det veldig viktig å ta vare på kontakten med bøndene. Jeg treffer hele tiden mange dyktige og hyggelige bønder, sier han.

Innebygd vekt på bilen viser antall kilo etter hvert som grisene lastes på. Støvlene er ferdig desinfisert og klare til bruk.
– Dette er en trivelig og spennende jobb. Jeg trives godt hos Furuseth og treffer mange hyggelige og dyktige bønder, sier Kjetil Wilhelmsen.

Nøkkelord: Livdyr, transport, Furuseth
Utviklet av 07 Web
Bransjeoversikt
Cxense Display
Cxense Display
Cxense Display
Cxense Display
Cxense Display